Recap april

Wat heb ik deze maand allemaal uitgespookt? Was het ondanks de werkswitch wel nog leuk of heb ik alleen maar gedacht aan werk? Ik heb eigenlijk ook eerlijk waar geen idee tijdens het typen van dit bericht haha. Kom er samen met mij achter wat ik deze maand allemaal heb gedaan en hoe ik me voelde.

Werk

Ik switchte van baan. Ik werkte tot en met maandag 17 april bij de bso en ik heb afgesloten met twee Ja-dagen, waarbij ik binnen de regels van de opvang wel alles toeliet. Op de laatste dag, een week na pasen, hebben wij paaseieren gezocht en een picknick gedaan. Zo hebben we toch een leuke afronding gehad met iedereen. Ik had een dubbel gevoel, erg blij te zijn met mijn laatste dag, maar her afscheid nemen van al die lieve kindjes en dankbare ouders viel me wel even zwaar. Ik werkte ook elk weekend al bij mijn nieuwe baan en ik kon vanaf de 22ste mijn vaste uren gaan draaien. Super fijn om nu mijn focus geheel te kunnen leggen op mijn nieuwe baan. Ik heb er plezier in en leer elke dag weer meer.

Rijles 14,5 uur totaal gereden (inclusief proefles)

Deze maand had ik moeizame rijlessen en ik zit eigenlijk te overwegen om over te stappen op een automaat. Ik weet dat ik dan niet in een schakel mag rijden met mijn rijbewijs, maar ik weet al zeker dat ik eigenlijk een automaat zou willen. Ik heb het laten vallen tijdens mijn rijles op 19 april en mijn instructeur was eigenlijk meteen enthousiast, hij vond het voor mij best een goede keuze, maar hij keek ook realistisch naar deze tijd: Want schakel wordt toch steeds minder op de markt gebracht en gereden, automaat gaat het wel overnemen en tweedehands zijn ze ook al goed te vinden. Hij heeft na mijn les meteen de rijschool bericht en ze gaan kijken of ze een proefles voor mij kunnen inplannen in een automaat. Mijn volgende les stond er nog wel in en die maakte dan dat ik 11 keer heb gereden in een schakel. Ik was alleen zo verschrikkelijk stom dat ik me had verslapen en mijn rijsles miste. Ik ga nu wachten op een belletje van de rijschool en mijn uren bewaren voor de lessen in automaat.

Ook ben ik nu zo erg aan het oefenen, maar met de drukte bij de rijscholen kan ik niet vaker lessen. Nu moet 1,5 uur per week wel goed gaan, maar ik merk dat ik het niet oppak zoals ik zou willen. Ik kan niet echt heel goed multitasken en als ik dan bij een kruising erop moet letten dat ik op de juiste plek stop, niemand aanrij en dan ook nog eens moet schakelen met afremmen en optrekken (en natuurtlijk ook nog meer handelingen hier nog eens bij haha)… ik krijg elke keer opnieuw weer kortsluiting en ik wordt er erg onrustig van als ik er alleen al aan denk dat ik dat later deze week weer moet doen. Daarnaast ben ik hoogsensentief en hoop ik in een automaat minder prikkels te moeten verwerken, gezien ik niet eraan hoef te denken dat ik moet koppelen en schakelen. Als ik dan toch de keuze heb, wil ik liever mijn focus leggen op veilig in het verkeer rijden, in plaats van zo veel missen binnen in het voertuig.

Sociaal

Mijn vriend was jarig en wij hebben zijn verjaardag gevierd met familie en een week later op zijn kermisborrel ook met vrienden. Het was erg gezellig maar ik heb wel even genoeg wijn gezien voor de komende tijd! Pasen vierden wij niet vanwege de kermisborrel, kermis en mijn werk op tweede paasdag, maar we hadden een hele leuke tijd alsnog!

Mijn beste vriendin en haar vriend waren ook deze maand jarig en hier ben ik ook nog op verjaardag geweest, het was heerlijk om weer bij te kletsen met iedereen en haar nieuwe huis eindelijk eens te bekijken!

Op koningsdag ben ik met mijn vriend samen twee markten op geweest. Bij eentje heb ik een mooie buit aan boeken kunnen scoren en nieuwe borden, want die had ik echt nodig haha. Bij de tweede markt waren we voor het mooie net te laat, maar met een ijsje in de hand en de zon in de lucht was het wel lekker strompelen tussen alle kleedjes.

Boeken

Ik heb een nieuw boek ontvangen van Clavis voor de blogtour van Combitickets, geschreven door Rudie Verbunt. Ik heb enorm veel zin om dit boek te lezen en ik vind het heel tof dat ik mee mag doen met de blogtour. Ook heb ik op de markt 14 boeken gescoort. Ik zat bij een kraampje te kijken naar een middlegrade serie met hele mooie covers, en toen was de verkoopster: Dan vind je dit misschien ook wel leuk! Toen liet ze de hele cliffkronieken aan me zien, hier kon ik geen nee tegen zeggen, gezien ik deel 1 in de video bespreek over de boeken die mij aan het lezen kregen.

Ook heb ik boeken gelezen. Zo las ik Goed of Slecht uit, las en luisterde ik Nooit meer en heb ik vorderingen gemaakt in Huis van aarde en bloed. Deze legde ik aan de kant om tijd te nemen voor De waarheid van Colleen Hoover die ik lees voor mijn Booktok challenges. De readingvlog komt 5 mei online. Na De waarheid las ik Tomb Raider, die ik bijna uit heb op 29 april moest ik nog 100 pagina’s en heel misschien red ik het nog wel in april, maar dat zullen we moeten zien.

Interwebs

Ik heb ook meer focus gelegd op wat voor soort content ik wil delen. Zo blijven de onderwerpen hetzelfde, maar ga ik wel 1 keer per week een video posten en dan zijn er 2 blogberichten. Ook zal ik dan als derde post altijd de video op mijn blog delen, maar om niks te missen kan je me ook volgen op Youtube! Mijn week komt er ongeveer zo uit te zien nu, de dagen zijn helemaal niet veranderd:

Maandag X
Dinsdag Youtube (middag)
Woensdag Blog video 6:00 uur
Donderdag X
Vrijdag Blog 6:00 uur
Zaterdag X
Zondag Blog 6:00 uur

Ik voeg, als ik een beetje wen aan mijn nieuwe rooster op werk, ook weer een of twee stream dagen toe in mijn rooster. Ik zat zelf te denken aan zondag avond en woensdag of maandag middag. Ik denk dat woensdag sowieso geen probleem gaat zijn, maar op zondag en maandag ben ik ook nog wel eens bij mijn vriend dus kunnen die wel eens een gepuzzel worden.

Deze maand ben ik niet veel live geweest. Ik heb 1x gestreamd en hier speelde ik Ready or not en mijn nieuwe spel Hell let Loose. Ik speelde samen met mijn vriend voornamelijk locale co-op games zoals A way out, It takes two, Portal 2 en Unravel two.

Ik heb 2 keer gerolschaatst

Een gedachte over “Recap april

Plaats een reactie